Start | Sveaparken | Karlslund | Järntorget | Boulehallen | Anmälningar| Boulekurs Gästbok | Historik | Kontakt | Medlemssida>> |

Historik 2009-2010

På den här sidan kan du läsa reportage och vad som hänt tidigare i Föreningen


2010-12-31

Årets sista utomhustävling

Fredagen den 31 december (Nyårsafton) klockan 10:00 samlades vi som hade lust i Sveaparken och spelade ett par partier boule. Segrare i denna prestigetävling blev dubbellaget Erika och Magnus. Grattis!
Ett glatt gäng som gillar att spela boule


Vinnare i årets tävling, Magnus Fredriksson och Erika Hedström


Krille laddar för ett skott


Arrangörer för elfte året i rad, Fredrik och Magnus


I Birgittas kök njuter vi av en riktig god frukost före spelstart

 


2010-12-02

Ulla Langeroth fyllde 90 år

Vår gamle trotjänare och klubbmedlem Ulla Langeroth fyllde 90 år i december 2010. Bertil och Kurt gratulerade henne från klubben. Vi kan nämna och intyga att hon var sig lik med stort sportintresse och fortfarande rapp i sina kommentarer och analyser.

GRATTIS ULLA


2010-11-18

Kurt Lindkvist på pallen vid Årets idrottsledare 2010

Vid Örebrogalan på Conventum den 18 november fick Laila Palm från Hällefors motta priset som Årets idrottsledare 2010
Laila var en av tre nominerade till priset. De övriga nominerade var Kurt Lindkvist, Örebro BS och Peter Malmström Jonsson, IFK Örebro.

Läs motiveringar här >>


2010-11-01

En stor profil har lämnat oss


Vår vän och store bouleprofil
Stig Studelberg har hastigt lämnat oss. Vi riktar nu våra tankar till hans hustru Maria.

Till minne av Stig Studelberg

En av våra guldmedaljörer har slutat tävla. I alla fall hos oss.
Vi kommer att sakna honom. Inte för att han var den som pratade mest, utan för att han inte gjorde det.

Stig var den typen av människa som gjorde sig påmind ändå. Spelande ögon, snar till en kommentar och lätt för att vara positiv. Det var alltid trevligt att spela med eller mot Stig. Det spelade ingen roll om det inte gick så bra.

Stig var en duktig boulespelare. Många var de medaljer han tog hem. För att inte tala om de han fick under bågskyttetiden. De senare åren fick Stig lite problem med synen. Men tror ni att det spelade någon roll? Inte! Han var lika duktig på att ”lägga” som någonsin förr. Ingen förstod hur det gick till , men har man känslan så har man.

Känslor hade Stig. De kom hans familj och oss till del. Vi återgäldar dem gärna nu.

Örebro Boulesällskap

 


2010-10-23

Klubbmästerskapen 2010

Helgen den 23-24 oktober avgjordes årets klubbmästerskap, denna gång i alla discipliner. Tävlingarna gick bra och det spelades ofta boule på en mycket hög nivå.

Vi gratulerar alla medaljörer.

 


Rune och Asta Norberg vann klubbmästerskapen i dubbel +65, därmed blev Rune dubbel guldmedaljör i klubbmästerskapen 2010. Dom vann finalen över silvermedaljörerna Clary Christiansson och Britta Thunander med 13-7. Bronset vanns av Bibbi och Olle Kandelid som vann bronsmatchen över Nils-Erik Eriksson och Gunnar Malmberg med 13-11.


Birgitta Rasmusson och Christer Sjöblom vann klubbmästerskapen i öppen dubbel, därmed blev Birgitta dubbel guldmedaljör i klubbmästerskapen 2010. Dom vann finalen över silvermedaljörerna Loa Andreasson och Arne Andersson med 13-11. Bronset vanns av Christer Lundkvist och Bertil Jacobsson som vann bronsmatchen över Agneta Nymark och Hans Askerlund med 13-10
.


Birgitta Rasmusson blev damsingelmästare genom att i finalen vinna över silvermedaljören Clary Christiansson med 13-11. Bronset vanns av Agneta Nymark som i bronsmatchen vann över Erika Hedström med 13-9


Rune Norberg blev singelmästare i klassen +65 genom att i finalen vinna över silvermedaljören Arne Andersson med 13-8. Bronset vanns av Hans Thunander som i bronsmatchen vann över Michael Mittendorf med 13-10


Bertil Jacobsson blev singelmästare i klassen öppen singel genom att i finalen vinna över silvermedaljören Conny Källmén med 13-12. Bronset vanns av Jari Lanamaa som i bronsmatchen vann över Christer Lundkvist med 13-7


2010-09-19

Alliansen vann Valkulan

Tävlingen Valkulan som spelades i Sveaparken på valdagen den 19 september, vanns av allianslaget Bertil och Erika. På andra plats kom lag Kurt och Birgitta och trea kom lag Hans och Agneta.


2010-09-11

Sommarens seriespel avgjort

Lördagen den 11 september var det dags för slutspel i sommarens Seriespel. Åtta lag var kvalificerade, fyra från resp. åldersklass. Semifinalerna spelades i bäst av tre och startade på 5-5, denna gång slutade alla semifinaler med 2-0. Finalerna spelades sen i vanliga fullmatcher.

I plus 65 segrade Lag Rullarna med Asta och Rune som i sin final besegrade lag Maximus  bestående av Gunnar och Enoc med 13-4.

I den öppna klassen segrade lag Berika med Erika och Bertil sedan att dom i finalen besegrade lag Kulan bestående av Loa och Arne med 13-12 efter att ha legat under med hela 1-10.

.
Prispallen i+65

  Lag Namn
1:a Rullarna Asta Norberg Rune Norberg
2:a Maximus Nils-Erik Eriksson Gunnar Magnusson
3:a Punto Ulla Borga Björn Lundqvist
4:a Kullhagen Bertil Kullberg Marianne Fernhagen


Prispallen i öppen klass
 

  Lag Namn
1:a Berika Bertil Jacobsson Erika Hedström
2:a Kulan Arne Andersson Lars Ove Antonsson
3:a Rasmuskrukan Birgitta Rasmusson Christer Sjöblom
4:a Kulpåsen Christer Lundkvist Kenneth Nitsing

2010-09-05

Brons till Örebro Boulesällskap i årets Mix DM i Uppsala

Clary och Rolf bärgade hem ett brons i årets upplaga av DM mix +65 som avgjordes i Uppsala helgen den 4-5 september. För Clary var det extra roligt eftersom det var hennes första licenstävling.

4 lag från klubben ställde upp i tävlingen. Birgitta och Rune ställde upp i den öppna klassen som en ny konstellation och var nära att ta sig vidare från gruppspelet men fick ge sig i en utjämningsmatch. Hasse och Brita spelade bra men åkte tyvärr ut i skiljematchen. Erika och Bertil tog sig till kvartsfinal men spelade där tyvärr bort sig efter en ledning med 4-0 och fick nöja sig med en delad 5:e plats.

Avslutningsvis så måste vi som var där konstatera att kommande SM 2011 som spelas i Uppsala kommer att bli en trevlig upplevelse, för vackrare spelplatser får man leta efter.

.
Medaljörerna i Mix +65 Clary Christiansson och Rolf Olsson


Vi som var där


Botaniska trädgården i Uppsala där DM spelades
samt där en del av SM 2011 också kommer att spelas.


2010-09-06

Tack alla som var med och städade och iordningställde boulehallen inför kommande säsong.


2010-08-28

Örebro Boulesällskap, en del av firandet av Örebro 2010


Lördagen den 28 augusti arrangerade vi en franskinspirerad dag i Sveaparken. Vi bjöd bl.a. på fransk löksoppa som var mycket omtyckt av de ca 100 personer som besökte oss. Dessutom arrangerade vi en "Jean Baptiste Cup" i boule som vanns av Asta och Rune Norberg. Tvåa kom...

.
Vi vill gärna tro att Jean Baptiste Bernadotte inte bara hade tandpetare med sig utan också tre stycken bouleklot, som han kanske till och med förvarade i en ask av elfenben?!


2010-08-10

Agneta och Hans vann Julimånadstävlingen

Torsdagen den 15 juli 18:00 arrangerade vi säsongens andra månadstävling.
Denna gång i Sveaparken. P.g.a. regn avbröts tävlingen. Tävlingen avslutades med final tisdagen den 10 augusti. Agneta och Hans vann den dramatiska finalen med 13-12 över Bertil K och Marianne. Bronset gick till Erika och Birgitta.
 


Efter en två timmars lång maratonfinal stod Agneta och Hans som vinnare med 13-12 i den mycket spännande och dramatiska matchen mot Marianne och Bertil K.


2010-07-30

Örebro Boulesällskap gjorde bra ifrån sig under SM-veckan i Falun

Ett nytt klubbrekord i SM sammanhang stod Bertil Jacobsson för i singel +55 där han gick ända fram till kvartsfinal och slutade därmed på en delad 5:plats. Rolf Olsson var också på hugget i singel +65 där han var snubblande nära att gå till 8:delen. Bertil J och Krille var också uppe och fajtades i toppen i öppen dubbel men fick tyvärr se sig besegrade i 16 delen av Rickard Nilsson och Alex Lindquist. Flera andra lag från Örebro Boulesällskap tog sig vidare från gruppspelen och gjorde riktigt bra ifrån sig.

Vi hyrde också en stuga inne på Lugnets område i direkt anslutning till Boulebanorna. Stugan fungerade både som boende och samlingsplats för medlemmarna i klubben. På onsdagskvällen under SM veckan arrangerade vi där en grillkväll som blev mycket uppskattad och trevlig.

 

Se fler bilder från SM i Falun här >>

Se alla tävlingsresultat här >>


Många ansåg Lugnet som en mycket bra plats att arrangera Bouletävlingar på och det mesta fungerade riktigt bra


Här ser vi Bertil spela kvartsfinal på centercourten i singel + 55 mot den som senare tog hem guldet Simon Cohen


Bild från vår grillkväll under SM veckan


Några av de som bodde i klubbstugan


2010-06-18

Månadstävling i Karlslund

Fredagen den 18 juni spelades det månadstävling i Karlslund. Segrade gjorde
Clary och Conny som i finalen besegrade Loa och Arne. På tredje plats kom
Krille och Birgitta som i bronsmatchen besegrade Rolf och Uno

2010-06-05

Michael Gasc tränade våra medlemmar.

Den 5 juni arrangerades för fjärde året i rad den populära boulekursen med Michael Gasc. Denna gång deltog ca 40 personer i kursen som bestod av skytte, spel och taktik.

Under dagen tog Björn Lundkvist några bilder som du kan se med hjälp av länken nedan.

Se bilder här >>


2010-05-30

Stockholm bjöd både på regn och sol.

Vi var några stycken som åkte upp och upplevde det sista Stockholm Boule Festival, helgen den 27-29 maj. Lite skiftande framgångar blev det. Trippellaget tog sig till Final i D-slitspelet och det ena revenge laget gick till kvartsfinal. Förutom det så bjöds det på riktigt kvalificerat spel på centercourten.

2010-05-18

Radio Örebro besökte Boulebanorna i Karlslund

Tisdagen den 18 maj gjorde Radio Örebro ett litet reportage om PRO´s Bouletävling i Karlslund.

Lyssna på det här >>
 

Det blev inga större framgångar vid årets DM som spelades på Sörbyvallen den 14-15 maj 2010. Tydlig är att vi i klubben tränar och spelar för lite trippel. Alla lag som ställde upp åkte ut i gruppspelet. Något bättre gick det i dubbeln där Krille och Bertil lyckades att gå ända fram till kvartsfinal i öppen dubbel, där dom blev besegrade av det lag som senare tog titeln, nämligen Max och Anders från Sörbyängen.
Krille och Bertil lyckades att gå ända fram till kvartsfinal i öppen dubbel


Erika och Birgitta lyckades inte med fjolårsbragden att ta sig till final i Damernas dubbel, utan blev utslagna redan i gruppspelet.


2010-03-27

Lag Berika vann seriespelet

Elva lag startade seriespelet i januari, alla lag spelade 10 matcher. Därefter den 27 mars spelades det slutspel. 8 lag spelade kvartsfinaler. Vinnarna gick till semifinaler och förlorarna gick till B-slutspel. I pausen hade spelarna ett möte där seriespelet utvärderades. Alla tyckte att det både hade varit roligt och utvecklande med ett seriespel och det förordades en fortsättning. Mötet röstade fram ett förslag på att vi har ett seriespel under sommarhalvåret med start i maj och finaler i augusti. Sommarserien skall också vara uppdelad i en öppen och en +65 serie. Vinterserien skall spelas som i år med en klass och start i januari och finaler i mars. Styrelsen beslutar om detta på sitt kommande möte i april.

 

Länk till serietabell >>


Lag Berika (Bertil och Erika) vann årets seriespel genom att i finalen vinna över
Lag Outsider (Uno och Rolf) med 13-12. 3:a kom Lag Kulpåsen (Kenneth och Christer) som vann sin bronsmatch mot Lag Kula1 ( Loa och Arne) med 13-9)


Lag Rasmuskrukan (Birgitta och Krille) som för dagen var decimerat till en
spelare vann b-slutspelet genom att besegra lag Lag 13-3 (Rune och Hasse)
med 13-11. Lag 13-2 (Asta och Britta) undvek jumboplatsen genom att besegra
Lag No Bell (Agneta och Hasse) med 13 - 5.


2009-12-31

Nyårsboule i Sveaparken, årets sista utomhustävling.


Vi var 12 stycken bouleentusiaster som njöt av årets sista utomhustävling som detta år gick av stapeln i Sveaparken. Vi samlades kl. 10:00 och delade upp oss i lag. Finalen spelades sen mellan Sörby och Boulesällskapet där sällskapet vann med 13-4. Alla var nöjda och vi tackar speciellt Magnus & Fredrik som ihärdigt vidhåller en upplyftande & trevlig tradition.


Vinnarna i trippeltävlingen


Vinnarna i prestigemötet


Arrangörerna


2009-12-05

5-årsjubileum Örebro Boulehall


Helgen den 5-6 december 2009 firade Boulehallen 5 årsjubileum. På lördagen den 5/12 hade vi öppet hus. Det kom en del och visade sitt intresse. Senare på kvällen ordnades det lite roliga  tävlingar, med musik och julmat.

På söndagen var det dags för jubileumstävling i bubbel öppen och dubbel +55. Vi kallade tävlingen för fläsklägget och vinnarna vann en varsin julskinka.2009-09-18

Klubbmästerskap 2009


Helgen den 17-18 oktober var det återigen dags för klubbmästerskap, tyvärr är det få som vill delta så tävlingarna blir lite avhuggna. Vi hoppas på större anslutning nästa år.


Christer Sjöblom och Birgitta Rasmussson segrade i årets öppna dubbel, tvåa kom
Uno och Rolf Olsson, Bronset gick till Christer Lundkvist och Kenneth Nitsing.


Uno Andersson blev årets klubbmästare i singel + 65, silvret gick till Bertil Kullberg och bronset vanns av Kenneth Nitsing.


Erika Hedström försvarade sin damsingeltitel från i fjol, silvret gick till
Britta Thunander och bronset till Birgitta Rasmusson

 
Singelmästare i öppen singel 2009 blev Lars-Ove Antonsson,
silver till Bertil Jacobsson och brons till Erika Hedström


2009-09-05

Karlsundsmästerskapen 2009 avgjort


Lördagen den 5 september spelades Karlslundsmästerskapet. Sedvanligt avslutades tävlingsdagen med en kräftskiva i Karlslunds motionscentral.
Se bilder mm här >>

 


Birgitta Rasmusson blev ny Karlslundsmästarinna i singel dam.
Hon vann finalen över Anette Ingvarsson. Trea kom Bibbi Kandelid


Rolf Olsson vann den öppna klassen.
Han besegrade i finalen Bertil Kullberg. Trea kom Göran Forsberg
 


2009-07-16

Trevligt men inga större framgångar för klubben på SM i Växjö

Det blev tyvärr inga större framgångar för klubben i årets upplaga av SM i boule som avgjordes i Växjö under vecka 30. Bäst lyckades Hans i singel + 65, mixlaget samt damdubbeln som alla gick vidare från gruppspelet.

SM bilder ser du här >>


 


2009-07-16

Birgit och Olle Månadsmästare

Birgit och Olle Kandelid vann månadstävlingen för Juli månad som spelades i Sveaparken den 16/7. Tvåa kom Kenneth Nitsing och Christer Lundqvist. Bronset gick till Britta och Hasse Thunander
 


2009-06-26

Silver till Bertil i Mora

Bertil Jacobsson spelade till sig en silvermedalj i årets upplaga av Dalahästen Mix Herr 55 som spelades i Mora den 26/6 2009


2009-06-12

Kenneth och Christer segrade i sommarens första månadstävling.

Träning ger färdighet, det bevisade Kenneth och Christer som vann sommarens första månadstävling som p.g.a. vädret denna gång fick spelas inomhus. Två kom Bertil och Jeffrey. Bronset vanns av Bengt och Ingemar.

Åtta lag ställde upp i tävlingen, vi hoppas att det blir fler anmälda till månadstävlingen för juli.


2009-05-30

En underbar boulehelg i Stockholm på Mayo Boulefestival

Mayon som i år spelades för 15 gången gav kanske inte så stora tävlingsframgångar för sällskapet, men gav desto större bouleupplevelser, inspiration och förmånen att få se världens bästa boulespelare i aktion. Erika Hedström blev lottad att möta en världsmästare (Claudy Weibel från Belgien) i sin premiärstart i singeln. Det gjorde hon med en heder när hon lyckades, trots förlusten, spela av honom tre poäng, vilket är riktigt starkt.


2009-05-24

Birgitta & Erika skrällde i Uppsala, näst bäst i Svealand.

Efter en storslagen insatts stod våra damer Birgitta & Erika som silvermedaljörer i årets upplaga av Svealands distriktsmästerskap i Damdubbel som avgjordes i Botaniska trädgården i Uppsala söndagen den
24 maj 2009
Framgången är den största i föreningens historia och den största framgången för ett damlag från Örebro.

Stort Grattis Tjejer


2009-05-02

Bertil Jacobsson kvalificerad till skytte SM 2009

Under helgens DM i Hedemora sköt Bertil J 32 poäng i skytte, öppen klass. Detta gav en andra plats i tävlingen och eftersom det bara är två från varje distrikt som kvalar in till SM står det klart att Bertil representerar Svealandsdistriktet i SM tillsammans med Adam Nilsson som vann tävlingen på suveräna 48 poäng.


2009-04-25

Utbildningsdag i Karlslund

En utvecklande och lärorik dag fick vi som var med på utbildningsdagen den 25 april. Patrik Norén från Eskilstuna utbildade oss i
boulens ädla konst.
 

Se fler bilder från utbildningsdagen här >>


2009-03-14

Dubbla medaljer till ÖBS på SSIF/KAF spelen i Katrineholm

Krille och Bertil segrade i SSIF/KAF spelen i Katrineholm lördagen den 14 mars. Erika och Birgitta spelade hem en välförtjänt tredjeplacering.
 


2009-03-09

Deltog på MÅ Bättre Mässan

Under helgen den 7-9 mars så byggde vi upp en boulebana i Conventum Arena där Må Bättre Mässan gick av stapeln. Vi kan väl konstatera så här i efterhand at det kanske inte riktigt är rätt mässa för oss. Få besökare och troligtvis inte rätt målgrupp.
 


2009-02-14

Trevligt Årsmöte

God mat och trevliga tävlingar på årsmötet den 14 februari 2009
 


2009-01-17

Ingen pallplats för ÖBS i årets trippeltävling i Boulehallen.

Det blev ingen framskjuten placering för sällskapet i årets upplaga av trippeltävlingen som spelade i boulehallen den 17/1. Bäst lyckades vårt lag från Arboga med en 4:e placering.
 

  1. Roger, Stefan, Reino      SÖR

  2. Oskar, Adam, Pauli         SÖR

  3. Peo, Lars, Conny            SÖR

  4. Arne, Lars Ove, Göran    ÖBS

 


2008-12-31

Nyårsspelet i Ladugårdsängen 2008

Ca 20 personer samlades på nyårsafton klockan 10:00 och spelade den så uppskattade "Årets sista utomhustävling"
Som vanlig hade arrangörerna sett till att det fanns en värmande grill på plats och humöret var på topp trots en tilltagande kyla fram på dagen.


 

 

Copyright © 2004 Örebro Boulesällskap Mail: info@oreboule.se BG: 5108 0786

Namnsdag idag:

Webbmaster/Redaktör Bertil Jacobsson