Start | Sveaparken | Karlslund | Järntorget | Boulehallen | Anmälningar| Boulekurs Gästbok | Historik | Kontakt | Medlemssida>> |

Historik 2005-2008

På den här sidan kan du läsa reportage och vad som hänt tidigare i Föreningen


2008-11-02

Nya mästare korades i Klubbmästerskapet 2008

Dubbel +65

 1. Ove Eriksson & Stig Ahlström
   
 2. Asta Norberg & Christer Lundqvist
   
 3. Marianne Fernhagen & Bertil Kullberg

Öppen Dubbel

 1. Lars-Ove Antonsson & Arne Andersson
   
 2. Bertil Jacobsson & Christer Sjöblom
   
 3. Birgitta Rasmusson & Erika Hedström
   
 4. Elisabeth Eriksson & Ing-Britt Bothén

Singel Dam

 1. Erika Hedström
   
 2. Asta Norberg
   
 3. Birgitta Rasmusson
   
 4. Britta Thunander

 

Singel +65

 1. Bertil Kullberg
   
 2. Rolf Olsson
   
 3. Arne Andersson
   
 4. Rolf Kinnestam

Öppen Singel

 1. Bertil Jacobsson
   
 2. Boa Berg
   
 3. Per Molin
   
 4. Christer Sjöblom
 

2008-09-29

Avslutningslunch i Karlslund

Det var avslutningslunch i Karlslund den 29/9. Och före det var det förstås förmiddagsboule. Och så många som vi var har vi aldrig varit i Karlslund tidigare. Vi fick ta hjälp av bana 11 för att rymma alla. Bana 11 för er som inte varit i Karlsund på länge finns egentligen inte....

Nästan 50 stycken spelare var vi som med växlande framgång deltog i de olika matcherna.

Den efterföljande lunchen slog rekord den också. 47 stycken var vi nämligen som inte lagade lunch åt oss själva. Det vi gjorde istället var att vi åt en god lunch i caféet, drack kaffe med kaka efteråt och gissade på kryddor, lyssnade på limerickar, deltog i en prisutdelning och lyssnade på ett tal om klot och människor. Det finns nämligen likheter - och skillnader.

Läs själva >>
 


2008-09-20

Bertil J vann Ladugårdsängens singeltävling.

Lördagen den 20 september spelades för nionde året i rad Ladugårdsängen Boulemästerskap. I Singel segrade Bertil Jacobsson efter att han i finalen vunnit över Peo Augustsson med 13-4. På tredje plats kom Anders efter att han i matchen om bronset vann över Oskar Augustsson.


2008-09-18

Snabb månadstävling i Svea Parken

14 lag var anmälda och spelade säsongens sista månadstävling utomhus. P.g.a. årstiden så bestämde tävlingsledningen att det skulle spelas tidsbegränsade korta matcher 15 min. Detta gjorde spelet lite annorlunda men det var ju lika för alla.

Vann tävlingen gjorde Krille & Bertil som i finalen besegrade Ingvar & Rune, på tredje plats kom Stig S & Christer som i matchen om tredje pris besegrade Asta och Lena som därmed kom på 4:e plats.


2008-09-06

Uppskattad Boulekurs

Den 6 september så arrangerades för tredje året i rad den populära boulekursen med Michael Gasc. Denna gång fick vi p.g.a. vädret flytta in i Boulehallen. 40 personer deltog i kursen som bestod av skytte, spel och taktik. Michael avslutade kursen med att tillsammans med Annelise stämma upp i en bejublad fredskanon.


2008-08-30

Trevlig tävling i Skara

Lördagen den 30 augusti spelades Johannestävlingen i Skara. Bertil & Krille representerade klubben genom att vinna B-Slutspelet. (PS En lite lugnare kvällen före hade säkert fört oss till A-slutspel)
 


2008-08-23

Nya mästare korades i Karslund

Lördagen den 23 augusti avgjordes årets upplaga av Karslundsmästerskapet
I damklassen blev Anette Ivarsson ny mästarinna och innehavare av det vackra vandringspriset. Tvåa kom Asta Norberg. Bronset gick till Ingbritt Bothén och på 4:e plats kom Ann-Marie Ulfgren

I herrklassen blev Rune Norberg ny mästare, Inge Ingvarsson tog silvret, Ingvar Åsberg blev bronsmedaljör
och på 4:e plats kom Bertil Kullberg.


 


2008-08-23

Örebro kommun tog hem guldet på Riksmästerskapet i Boule.

Lördagen den 23 augusti genomfördes Riksmästerskapet i Boule för kommunanställda i centrala Uppsala. 27 dubbel lag deltog från 8 kommuner, 4 lag från Örebro. Under dagen i vackert väder kämpade lagen mot prispallen. Mästerskapet avgjordes till slut mellan Örebro med laget Bertil Jacobsson och Christer Sjöblom och ett välspelande Umeå kommun där Örebro gick segrande ur matchen med 13-6. De övriga Örebro lagen kom på delad 5:e plats i B-finalen och 1:a plats i C-finalen.


2008-07-30

SM i Borås blev ett mycket lyckat arrangemang med fina framgångar för Örebro Boulesällskap


Krille och Bertil lyckades bäst och blev
bästa Örebrolag i Öppen Dubbel genom
att ta sig ända fram till 16-delsfinalen.

Börje, Kurt och Bertil K. var snubblande nära att ta sig vidare till 32-delen i Trippel +65. Bertil Kullberg lyckades däremot att ta sig fram till 16-delen i Singel +65

2008-06-29

Bertil & Jari vann Brukscupen i Oppboga

Bertil och Jari blev Brukscupsmästare i öppen dubbel i Oppboga den 29 juni genom att i finalen vinna över BK Strand med 13-8.På tredje plats kom 018.
 

2008-06-04

Boule på Marknadsafton

Örebro Boulesällskap och Sörbyängens Boule anlade en Boulebana längst upp på Stortorget på Marknadsafton den 4 juni. Där erbjöds besökarna att spela några klot mot bl.a. Svenska Juniormästarna Adam Nilsson och Max Karlström. Många nyfikna stannade till och många fick också möjlighet att provspela.
 

2008-05-25

Härliga dagar i Stockholm

Stockholm välkomnade oss som åkte upp till Mayo Boulefestival helgen den 23-25 maj med ett underbart väder och en fantastik Boule. Från sällskapet så var vi nära att gå vidare i singel. Vi fick desto större framgång i Mayo Open i trippel där Bertil J. Krille & Jari avancerade till A-slutspel bl.a. genom att besegra några finska landslagsspelare med 13-12

 

 


2008-05-08

Conny & Helge lyckades bäst i Sörbyängen Open 2008

Två blöta och kalla bouledagar utspelades på Sörbyvallen under helgen. Av sällskapets medlemmar så lyckades Conny och Helge bäst genom att bli bronsmedaljörer i dubbel +55


2008-04-08

Grattis Rune

Vi passade på att gratulera Rune Norberg som fyllde 70 år den 8 april 2008
 

Stort Grattis Rune


2008-03-29

Krille och Bertil rönte stora framgångar i Eskilstuna.

I den regionala tävlingen April, April som spelades i Eskilstuna den 29 mars så visade Krille och Bertil upp ett lysande spel och vann många tuffa matcher fram till finalen, där motståndet blev för tufft, men en andra plats i denna turnering får anses som mycket starkt och meriterande.
Återigen blev ÖBS bästa Örebrolag.


2008-02-08

Årsmöte 2008

ÅRSMÖTE
Vi tackar alla medlemmar som deltog på
Örebro Boulesällskap´s ordinarie Årsmöte den 8 februari
Se bilder från mötet här>>

 

Tack 


2008-01-26

Margareta har lämnat oss

Vår ordförande och vän Margareta Lindkvist avled efter en längre tids sjukdom den 26/1 2008.

 

Här kan du läsa det som styrelsen skrivit till minne av Margareta. >>
 


2007-12-31

Många anslöt till Årets sista tävling på Nyårsafton

Ett 15 tal entusiastiska boulespelare trotsade kylan och spelade årets sista utomhustävling på nyårsafton. Grillen användes både till att grilla korv på och som klotvärmare. Som vanligt så utsågs alla till segrare denna dag.
 

2007-10-13

Klubbmästerskapet 2007

Helgen den 13-14 oktober 2007 så spelade sällskapet sitt klubbmästerskap. Tyvärr så var det för få anmälda till den öppna klassen så den ställdes in. Singel +55, Damsingel och Dubbel +55 genomfördes dock. Det blev många spännande matcher.

Bertil kullberg och Kurt Lindkvist förlorade bara en match och blev därmed  2007 års klubbmästare i Dubbel +65. Silvermedaljörerna Anders och Lena förlorade också dom bara en match men stupade på att dom förlorade inbördes mötet mot Bertil och Kurt. Bronsmedaljörer blev Ingbritt och Lars Bothén.

Asta Norberg hade tydligen bestämt sig från början, hon vann alla sina matcher  och blev därmed en klar klubbmästarinna i Singel Dam. Han vann efter en serie på 13-9, 13-7och 13-4.

På Andra plats kom Britt som vann över Gun på 2 poängs klotdiff. Gun blev därmed 3:a och bronsmedaljör.

Rolf Olsson blev inte bara årets klubbmästare i Herr Singel +65, han blev också den förste att vinna den nyinstiftade Fannymedaljen efter att han i finalen vunnit över Börje Gavelin med
13-0 som därmed blev silvermedaljör.
Kurt Lindkvist kom på treje plats efter att han i bronsmatchen vunnit över Erik Wallin med 13-3.


2007-09-16

Silver och Brons till Boulesällskapet

I Ladugårdsängens mästerskap som spelades den 16/9 så vara Adam Nilsson överlägsen och vann både singeln och tillsammans med sin far Lars även dubbeln. Bäst från våran förening lyckades Krille och och Kurt som blev silver resp. bronsmedaljörer i dubbeln.


2007-09-15

Skyttekurs med Michel Gasc

Lördagen den 15/9 så höll den tidigare svenske mästaren Michel Gasc skyttekurs för föreningens medlemmar. Drygt 30 intresserade medlemmar fick många viktiga tips av Michel. Han visade inte bara skytte utan han berättade också mycket om känslan för spelet och taktik.


2007-09-01

Karlslundsmästerskapet 2007

Lördagen den 1/9 2007 så avgjordes Karslundsmästerskapet. Nytt för denna gång var att vi instiftat en damsingel med tillhörande vandringspris

Efter tävlingarna så anordnades det som vanligt en Kräftskiva i café lokalerna i Karlslund. Festkommittén hade som vanligt fixat till ett trevligt kalas


Lena Lindecrantz blev den första att vinna det
nyinstiftade vandringspriset i damsingel som avgjordes
lördagen den 1/9 under Karlsundsmästerskapet.
Hon vann i en mycket spännande och jämn match mot
Anette Ingvarsson. På tredje plats kom Margareta Lindkvist


Jari lyckades för första gången vinna Karslundmästerskapet i Öppen Singel. Tvåa kom Bertil J och på Tredje plats kom Kurt.

2007-06-29

SM i Eskilstuna 2007

SM Rapporter

Måndag
Mixed +65.
Tyvärr så blev alla våra fyra lag utslagna i gruppspelet, men vi kommer igen i morgondagens singel

Tisdag
Singel +65 & öppen. Bertil Kullberg och Bertil Jacobsson gick vidare till fortsatt spel efter att ha vunnit två matcher. Slutspelet fortsätter på onsdag. Vi passar också på att gratulera Adam Nilsson till SM-guldet i Singel, Juniorklassen och till
Oscar Augustsson som blev silvermedaljör i samma klass.

Onsdag
Bertil Kullberg var den som lyckades bäst av alla Örebroare i singelspelet, han tog sig ända fram till 16-delsfinal och slutade därmed på en hedrande 23:e palts av drygt 300 startande.
GRATTIS BERTIL!

Hans namne åkte tyvärr ut i onsdagens utjämningsmatch

Torsdag
Våra två tyrippelag i klassen +65 fick tyvärr respass redan i gruppspelet. Nu laddar vi alla inför morgondagens dubbel.

Fredag
Ett av våra tre dubbelag i fredagens spel lyckades gå till 32:delen, hur det går i fortsättningen visar sig i morgondagens slutspel.

Lördag
Tyvärr så fick Bertil & Krille se sig besegrade i 32:delen i öppen singel. Länge fanns det förhoppning för vidare avancemang men ett par lyckosamma klot från motståndrana satte stopp för det.Vi passar på att Gratulera Adam och Oscar från Sörbyängen som vann juniordubbeln.

 

Se finalerna från Boule-SM i Eskilstuna 2007 här >>
© LiveChannel
 


Bertil Kullberg var den från
Klubben som lyckades bäst


Krille trivdes och spelade riktigt bra på SM


2007-06-29

Fredagen den 29/6 2007 var det månadstävling i Karlslund

Fredagen den 29/6 2007 var det månadstävling i Karlslund. Segrade i dubbel +65 gjorde Ingegerd och Runo dom slog i finalen Ingemar och Gunnar med 13-9. Trea blev Bertil K. och Marianne som vann bronsmatchen över Stig och Margareta med 13-10.

Singelturneringen -65 vanns av Bertil J som i finalen vann över Jari med 13-8. Trea blev Toni som vann bronsmatchen över Claes
med 13-10.

Vi arrangerade också en läggtävling där potten gick till segraren. Potten blev 740:- och vanns av Jari, tvåa blev Frank och på tredje plats kom Bertil J.


2007-06-9

Grattis Kurt

Vi gratulerade lördagen den 9/6 vår "gamle" ordförande och föreningsankare
Kurt Lindkvist på hans
70-årsdag


2007-04-28

Lördagen den 28/4 2007 avtäcktes "fanny" i Boulehallen

Lördagen den 28/4 2007 så arrangerade Boulesällskapet en sammankomst i Boulehallen med mat och lättsamma tävlingar. Samtidigt så invigdes vår "fanny" med invigningstal och skål.

Läs mer och se bilderna >>


2007-03-23

Jari missar revanschmöte

Det blir ingen Mayo Open under 2007. De siktar in sig på att utveckla tävlingen och eventet inför framtiden och återkommer inom närmaste halvåret med mer information. Vår egen Jari, som förra gången fick möta världsmästaren hade sett fram emot att få revansch redan i år.


Jari var trots förlusten nöjd med sin insatts, matchen slutade med vinst för världsmästaren med 13-5
 


2007-02-09

Margareta Lindkvist, ny ordförande för Örebro Boulesällskap


Margareta Lindkvist valdes till ny ordförande för Örebro Boulesällskap på vårt ordinarie årsmöte den 9:e februari. Hon efterträder därmed Kurt Lindkvist som varit föreningens ordförande sedan föreningen bildades i januari 2001.

Se bilder från årsmötet >>


Kurt avtackades ståtligt med viner och tillbehör för sitt
otroliga engagemang för föreningen under alla år


Bertil kullberg representerade föreningen när vi avtackade Kurt för hans ovärderliga insatser för föreningen och Boulespelet i Örebro.
 


2007-02-10

Örebros förste landslagsspelare i Boule

Adam Nilsson blev uttagen till juniorlandslagets match mot Finland i Helsingfors 10-11 februari 2007. Örebro Boulesällskap säger stort grattis och lycka till Adam!


2007-02-02

Många besökte oss på Må Bättre Mässan

Örebro Boulesällskap och Örebro Boulehall informerade om Boule i Örebro på Må Bättre Mässan som hölls på Conventum Fredag - Söndag den 2-4 Februari. Vi lät alla besökare skjuta klot i vår nya "skyttepaviljong" träffade man klotet så delade vi ut fribiljetter till Boulehallen. Ca 280 personer besökte oss och vi delade ut ungefär 200 fribiljetter.


Vi satte upp Boulehallens tavlor tillsammans med vår slogan.


Besökare i alla åldrar ville prova lyckan med att skjuta på klot.


Krille visar här det rätta klotgreppet för några av besökarna
vid vår monter.


Så här såg vår monter ut


Vissa lyckades riktigt bra
 


2006-12-31

Årets sista utomhustävling PÅ NYÅRSAFTON

Som vanligt så blev det en trevlig tillställning när årets sista utomhustävling spelades på Ladugårdsängen på Nyårsaftonen. Ca 16 personer anslöt och det slutade som vanligt med att alla vann.


Irene, alltid lika glad

Leif gillade arrangemanget

Magnus o Oscar


Rune, Irene m.fl. värmde sig vid grillen

Conny visar 2007 års nya stil Full fokus hela dan


En cigg till glöggen


2006-12-15

Höstfesten den 15 december 2006

Den 15 december hade boulesällskapet sin årliga höstfest, denna gång i Solhagagården.

Vi hade en trevlig kväll med mycket god mat, trevliga tävlingar och många historier. Vi passar på att tacka Festkommittén för ett trevligt arrangemang.

Se bilder från festen här >>


Lucia & Tomte hälsade oss välkomna

 


2006-11-25

Inga framgångar för Boulesällskapet när Lag DM i Trippel avgjordes i Eskilstuna

Den 25/11 2006 åkte Örebro Boulesällskapets till Eskilstuna för för att delta i Lag DM i Trippel. Framgångarna lyste med sin frånvaro. Bäst lyckades i alla fall Anders, Lena & Krille, men dom fick känna sig besegrade eftersom motståndarna den här gången var något bättre.

Inte heller det andra laget bestående av Stig A, Asta och Bertil J lyckades vinna någon match, så summeringen av tävlingen blir väl att vi i alla fall vann en del erfarenhet.


På bilden ses det väl kämpande laget Anders & Lena Lindecrantz och Christer Sjöblom


Lag nr 2 bestod av Stig Abrahamsson, Asta Norberg och
Bertil Jacobsson


2006-10-15

Boulesällskapets klubbmästerskap 2006

Helgen den 14-15/10 2006 var det Örebro Boulesällskapets klubbmästerskap. Vi valde även i år att förlägga mästerskapet i Boulehallen, vem hade trott att det skulle vara 15 grader varmt i mitten på oktober? I år var det spelare anmälda till alla fyra grenar och det var övervägande spel på hög nivå.


På bilden ser vi den nya klubbmästaren i
 Öppen Singel Patrice Graner som i finalen besegrade fjolårsvinnaren
Bertil J. med 13-7
Conny Källmén kom på tredje plats efter att i bronsmatchen besegrat Krille med 13-7.


Vi ser ovan den nya klubbmästaren i
 Singel +65 Bertil Kullberg som i finalen
besegrade Helge Hidman med 13-5.
Erik Wallin kom i sin första bouletävling på en hedrande tredjeplats efter att han i bronsmatchen besegrat Rolf Olsson med 13-9.


På bilden ses medaljörerna i Dubbel +65.Ove och Stig blev två lyckliga vinnare, dom vann finalen över Helge och Maria med 13-4
På tredje plats kom Bertil K och Göran som vann sin bronsmatch över fjolårsmästarna Rune och Ingvar med 13-12


I Öppen dubbel vann Bertil J och Jari efter att dom i finalen besegrat Anders och lena med 13-5.
Boa och Patrice tappade sitt lysande inledande spel och slutade först på tredje plats efter att dom i bronsmatchen besegrat Claes och Harald med en klassisk "Fanny" 13-0.

Redaktören beklagar den dåliga kvalitén på singelbilderna ovan, den ordinarie kameran saknade batterier så vi fick använda oss av en mobilkamera.

 


2006-09-30

Krille och Bertil vann säsongens sista
månadstävling utomhus

Lördagen den 30:e september klockan 10:00 samlades tio lag i SveaParken och tävlade i säsongens sista månadstävling utomhus i Öppen Dubbel. Segrade gjorde Krille och Bertil som i finalen vann över Jari och Gunnar med 13-2. Bronset vann Harald och Claes efter att dom besegrat Anette och Inge med 13-0.

Det spelades också ett B-slutspel där Asta och Ulla segrade efter att i finalen vunnit över Conny och Maria med 13-7. På tredje plats kom Nils-Erik och Börje efter att dom besegrat Helge och Eva-Lill med 13-7.


Glada medaljörer. Från vänster ser vi bronsmedaljörerna Harlad och Claes, i mitten ser vi segrarna Bertil och Christer och till höger ser vi silvermedaljörerna Jari och Gunnar.

Foto: Nils Erik Eriksson
 


2006-09-02

Trevlig tävling på Ladugårdsängen

Som vanligt blev det en trevlig tävling på Ladugårdsängen.

Dagen startade med Singeltävling.
Vädret var lite ostadigt men det blev bättre fram på dagen. Nils-Erik var den som lyckades bäst från vår förening med en hedrande 4:e plats.

Efter lunch så spelades Dubbeltävlingen. Där lyckades slutligen Bertil & Bertil erövra bronset trots att dom drabbades av en "Fanny" i matchen mot Oskar & Amanda.

 


I årets tävling på Ladugårdsängen så lyckades Bertil & Bertil i dubbeln spela till sig ett brons, segrade gjorde Oskar & Amanda som i finalen vann över Sussi & Christina.


Nils-Erik lyckades bäst från vår förening i singeln, han slutade på en hedrande 4:e plats. Vann gjorde Lars Nilsson, tvåa blev Oskar och bronset gick till Adam.


2006-08-25

Bertil Jacobsson ny Karslundsmästare

Karlslundsmästerskapet som avgjordes lördagen den 25/8 blev på många sätt en mycket spännande och innehållsrik tävling.

Christer Sjöblom gick till final efter ett rafflande omspel mot Boa Berg.

Finalen stod länge och vägde, men med ett par fina skott så lyckades Bertil slutligen vinna med 13-9

Ulla Langerot (85) var dagens utropstecken efter att hon nära nog sopat banan med oss alla med sitt briljanta spel. Hon slutade slutligen på en hedrande 4:e plats.


Senare på kvällen så var det dags för vår traditionella kräftskiva. Vår nya festkommitté hade fixat en mycket trevlig fest. Vi sjöng, berättade historier och hade det mycket trevlig. Till kaffet fick vi avnjuta en mycket god tårta bakad av Annelise.


Helge och Majlis njöt av en trevlig kväll


Bertil Jacobsson med vandringspriset tillsammans med de övriga medaljörerna. Christer Sjöblom 2:a, Boa Berg 3:a och
Ulla Langerot 4:a


Ove ser till att vi alla har det trevligt under kvällen


Ulla får mottaga 4:e priset av Kurt och Bertil


Vi tackar vår Festkommitté för ett fint arrangemang.
Ove, Rigmor, Maj-Lis och Annelise


2006-08-20

Kursdagar i Karlslund med Michel Gasc

Lördag och söndag den 19 – 20.8 genomfördes, i samarbete med SISU Idrottsutbildarna, två kursdagar vid Karlslunds motionscentral för medlemmarna i Örebro Boulesällskap. Instruktör var Michel Gasc, Göteborg, en fransman bosatt i Sverige sedan 70-talet.
Michel gjorde en kort historik om boule och petanque. Han uppmanade medlemmarna att ”bli vän med klotet” bl.a. genom att rulla ett, kanske två. klot i den avslappnade handen.
Han försökte lära oss hur man tänker taktiskt i en tävlingsmatch, vi tränade mycket på att lära oss skjuta på olika avstånd, hur man för armen avslappnat bakåt, använder benen för att få kraft o.s.v.
På lördagen deltog 52 st entusiastiska medlemmar mellan kl 13.00 och 17.00. (på söndagen något färre). Dagen avslutades med en trippeltävling som fortsatte med finaler på söndag förmiddag.
Tävlingen vanns av Johnny Andersson, Lena och Anders Lindecrantz.
För övrigt ägnades söndagen åt ytterligare träning och matcher då vi uppmanades tillämpa det vi lärt oss.
Nu är det viktigt att vi alla praktiserar våra nyvunna kunskaper. Många har redan önskat en uppföljning på kursen.
Vi tackar Michel Gasc och hälsar honom välkommen tillbaka!

Margareta Lindkvist
 


En mästare på att fånga intresset


Kurt tittar intresserat på när Michel visar hur
man skall behandla klotet

 

Foto: Nils Erik Eriksson

   

2006-08-01

Inga större framgångar för Boulesällskapet i årets SM

Örebro Boulesällskap hade inga större framgångar i årets SM i Eskilstuna. Många ville säkert skylla på banorna som minst sagt överraskade oss alla med sitt ojämna och framför allt steniga underlag, men som man alltid måste säga, så var det ju lika för alla. Bäst lyckades Kurt och Bertil K. som lyckades ta sig till 32:delsslutspel i dubbel +65. Damerna i +55, Marianne F. och Margareta L. var också mycket bra och var snubblande nära att komma lika långt som sina makar.

Foto: Nils Erik Eriksson
Som synes så var det inga lätta banor på SM i Eskilstuna

 

Foto: Bertil Kullberg


2006-07-28

Trevlig månadstävling i Sveaparken

Torsdagen den 28/7 så var det månadstävling i Sveaparken. Det spelades dubbel och vann gjorde Bertil J. och Eleonor. Två kom Anders och Lena. På tredje plats kom Anette och Inge
 

I B-slutspelet så segrade Dan och Krille, före Ingegerd och Bengt och Maria och Enok.

Foto: Nils Erik Eriksson

 


2006-06-28

Spännande månadstävling i Karlslund

Örebro Boulesällskap, spelade månadsfinal (öppen dubbel) i Karlslund den 28 juni.
Vädret liksom spelet blev bättre och bättre framåt dagen, vissa matcher var otroligt jämna, bl.a. så slutade en match med 13-12 med knappt en mm tillgodo.

Segrade gjorde Kurt Lindkvist och Bertil Kullberg, på andra plats kom Helge Hidman och Conny Källmén, trea blev Eleonor Oscarsson och Bertil Jacobsson

I B-slutspelet segrade Bengt Malmberg och Maria Studelberg på andra plats kom Anne-Lise Eliasson och Maj-Lis Johansson på tredje plats kom Ingegerd Zettermark och Runo Sundström

 

Foto: Nils Erik Eriksson


2006-02-08

Boulehallen är nu en Ekonomisk förening

Örebro Boulesällskap, Sörbyängens Boule, och Karlslunds Krukmakeri bildade onsdagen den 8:e februari,
Örebro Boulehall Ekonomisk Förening.
De tre verksamheterna fördelade styrelsemedlemmar till den nya föreningen och såg tillsammans en spännande utveckling för boulehallen.

 


2005-12-02

Höstfesten 2005-12-02

Ordföranden med flera tackar festkommittén för en trevlig fest

Vi samlades den här gången i Solhagagården där festkommittén,
Siw Ohlander, AnneMarie Ulfgren, Ingegerd Zettermark och P-O Johnsson fixat mat och andra trevligheter. Alla som var där såg ut att ha det riktigt trevligt.

På bilden ser vi Kurt och Asta som förbereder en skål.


2005-10-15
Klubbmästerskapet 2005

Mästerskapet arrangerades den 15-16 oktober i Örebro Boulehall

Rune och Ingvar Å. vann alla sina matcher och blev därmed 2005 års klubbmästare i dubbel +65. Tvåa blev Ingegerd och Ingvar, bronset vann Margareta och Kurt.
Frank och Arne kom på 4:e plats.

 

 

Redaktören ber om ursäkt för den suddiga bilden

Vår ordförande Kurt blev klubbmästare 2005 i singel +65. Asta kom tvåa och Marianne visade gamla mästartakter och blev bronsmedaljör. Börje slutade på en hedersam 4:e plats.
Bertil J blev 2005 års klubbmästare i Singel -65. Två blev Patrice. Boa kom på tredje plats. Stig hade en bra dag och hamnade på 4:e plats.

 

 

 

P.g.a. för få anmälningar så genomfördes det ingen dubbelturnering för gruppen -65


2005-09-17

Boa, ny Karlslundsmästare

Boa Berg vann Karlslundsmästerskapet som spelades den 14/9. Tvåa blev Bertil Kullberg och på tredje plats kom Bertil Jacobsson. Tävlingen avslutades med en sedvanlig kräftskiva som blev mycket trevlig.


2005-09-16

Boule för ungdomar

Under vecka 37 så hade Örebro Boulesällskap uppdraget att demonstrera Boulesporten för ungdomar i Örebro på deras skolidrottsdag. Spelet pågick på Risbergska skolans idrottsplan. Många av ungdomarna visade talang och blev intresserade.


2005-08-28

Silver och Brons till ÖBS.

Roger Gerdvall från Sörbyängen vann Guldet i Singeltävlingen på Ladugårdsängen som avgjordes den 28/8. I Dubbeln så segrade Roger tillsammans med Stefan, på andra plats kom Sonja och Conny C., bronset gick till Max och Axel.

 


2005-08-25

Jari månadsmästare i augusti.

Endast 11 spelare anmälde sig till månadstävlingen som spelades i Sveaparken den 25/8. Vädret var kanske en bidragande orsak till att så få ställde upp. Två blev Bertil J. och på en hedrande tredjeplats kom Görel Brolin som glänste med sitt utmärkta spel.

 


2005-08-20

Bertil och Jari fick nöja sig med en silvermedalj i Sörbyängens stora turnering.

Adam Nilsson och P-O Augustsson blev för dagen ett alltför svårt motstånd när dubbelfinalen spelades på Sörbyängen den 20/8. Sivermedaljörena tycker i alla fall att dom gjort ett fullgott resultat

 


2005-07-30

13 spelare från vår klubb deltog i SM i Göteborg.

Vi hade en trevlig vecka i Göteborg. Bäst lyckades som vanligt Bertil Kullberg genom att gå ända fram till 16:delsfinal. Vi övriga fick vår höjdpunkt när vi fick förmånen att se ungdomarna Axel Svedberg och Max Carlström från Sörbyängen vinna finalen i klassen yngre juniorer och blev därmed svenska mästare.  STORT GRATTIS !!

 


2005-07-27

Nils Eric (Enoc) blev månadsmästare i Juli

Nils Erik vann månadstävlingen som spelades i Karlslund den 27/7.
2:a blev Gunnar Magnusson och på tredje plats kom Ingvar Åsberg.


2005-06-30

Margareta Lindkvist vann månadstävlingen i Juni.

Margareta var omutbar när hon vann månadstävlingen som spelades i Sveaparken den 30 juni. 2:a blev Dan och 3:a blev Bertil Jacobsson.
Det spelades också en månadstävling för gruppen +65 och den vanns av Görel Brolin före Ingegerd Z. och Rune Norberg.


2005-06-19

Trevlig tävling på Kungsträdgården i Stockholm

Trion Bertil, Jari och Anders hade det trevligt och lyckades ganska bra på Mayon i Stockholm. Två vinster och två förluster är nära nog godkänt.


2005-05-21

Bertil Kullberg segrare i KARLSLUND OPEN

En spännande tävling genomfördes lördagen den 21/5 i Karlslund. Tävlingen var öppen för alla födda före 1940. Bertil Kullberg segrade, tvåa kom Inge Ingvarsson och på tredjeplats kom Asta Norberg


2005-05-08

Jari, Asta & Bertil segrare i Sörbyängens Trippeltävling

Söndagen den 8 maj så var det invigningstävling på Sörbyängens nyanlagda boulebanor. En trippeltävling med 6 lag spelades. Trion Jari, Asta & Bertil segrade till slut, och fick mota det åtråvärda vandringspriset.


2005-03-24

Förhandlingen om ett förlängt kontrakt på Boulehallen klart.

Vi har nu förhandlat till oss ett nytt kontrakt för Örebro Boulehall. Bertil J och Kurt från Örebro Boulesällskap och Lars Nilsson från Sörbyängens Bouleklubb lyckades bra i förhandlingen med Örebroporten. Dom hade förståelse för att det är vår första säsong, så vi fick en hyresfri period från Maj till Oktober 2005, därefter så behåller vi den hyresnivå vi har idag. Kontraktet är sedvanligt med ömsesidig uppsägningstid på 3 månader. Vi utlovades också en uppfräschning av fikarummet, samt att vi också där kommer att få ett modernt pentry. Dessa renoveringar kommer att påbörjas efter semestern i år.


2005-01-21

Avslag på bidragsansökan för 2004.

Örebro Boulehall fick av fritidsnämnden avslag på det bidrag som söktes i samband med att vi tillträdde Boulehallen i November 2004.
Vi kommer snarast att göra en ny ansökan för 2005.

Till höger så kan du läsa avslaget i sin helhet.

AVSLAG På Ansökan om bidrag

Fritid & Turism, Föreningsenheten har mottagit Er ansökan om bidrag i form av 15 m3 sand till Örebro Boulesällskap.

Ansökan har behandlats av Fritid & Turism och måste tyvärr meddela att ansökan kommer att avslås.

Föreningsenheten handlägger bidrag som betalas ut till föreningar som i första hand bedriver barn och ungdomsverksamhet. I ansökan framgår det inte vilken målgrupp föreningen vänder sig till  eller vilken inriktning verksamhet har.

        För Fritid & Turism

        Elisabeth Rapp

        Föreningskonsulent


2005-01-18

Månadstävlingen avgjord.

 

Medaljörerna i singel
Guld: Bertil J,
Silver: Magnus.
Brons: P-O Augustsson

Medaljörerna i dubbel
fr.v. Silver: Jari & Jonas. Guld: Roger & Stefan.
Brons: Bertil & Bertil


Medaljörerna i Mixdubbel
Guld: Leif & Tova.
Silver: Roger & Mia.
Brons: Boa & Ulla.

 

2005-01-17

Lyckad invigning av Örebro Boulehall

Lördagen den 15 januari 2005 så var det Officiell invigning av Örebro Boulehall
Tidningar och övrig media var inbjudna. Det hölls bl.a. ett invigningstal av fritidsnämndens Ordförande
Lars-Erik Soting. Ordförande i Boulesällskapet och Sörbyängens Bouleklubb berättade också om resp. verksamhet samt samarbetet med Boulehallen. Vi uppskattar att det under invigningsdagen kom ca 120 personer på besök.
 


2005-01-06

Officiell Invigning av Örebro Boulehall

Lördagen den 15 januari klockan 13:00  så är det Officiell invigning av Boulehallen
Tidningar och övrig media är inbjudna. Det kommer bl.a. hållas ett invigningstal av Fritidsnämndens Ordförande
Lars-Erik Soting

Försäljning av kaffe, korv dricka mm.

Alla är mycket Välkomna!

Den 15-16 Januari 2005 så är det också tävling i Boulehallen. Den här gången så är det inte uppdelat på Dam Herr och Ungdom, utan vi genomför en Singelturnering, en Mixturnering samt en Dubbelturnering.
 

 

 

Copyright © 2004 Örebro Boulesällskap Mail: info@oreboule.se BG: 5108 0786

Namnsdag idag:

Webbmaster/Redaktör Bertil Jacobsson